onsdag 2. juni 2010

FOTBALLGLEDER - for store og små!

En gang i uken møtes seksåringen min og hans likesinnede til fotballtrening. De hyler av glede når de ser hverandre og ruller rundt som små løveunger.
Treneren gjør en enorm innsats for å lære bort pasninger, lagspill og 4-4-2.  Men seksåringer gjør likevel som de alltid gjør:  De beveger seg i flokk!
En av foreldrene fortalte at bestefaren hadde spurt hvor barnebarnet spilte på banen. Hvorpå mor resolutt hadde svart: Han spelle dær balln é!
Enkelt og greit.
Det som er misunnelsesverdig er likevel fotballgleden, og lykken over å være ute sammen med kompiser i like drakter. Vi som er foreldre får stadig være vitne til dette.
Sist cup fikk nemlig en av gutta på laget sin livs sjanse.  Han fikk tak i ballen, og løp det han orket mot målet.  Problemet var at det var hans eget mål han løp mot.  Foreldre på sidelinjen hoppet, ropte og peivet med armene. Men han var i sin egen verden.  Han var Ronaldinho. Og i mål sto en svært forvirret medspiller og gjorde så godt han kunne da ballen suste i nettet bak ham. Mor til barnet lo så hun gråt, hun regnet vel med at fotballkarrieren stoppet her. Men neida.. Guttungen var såre fornøyd med målet sitt og jublet som store fotballspillere gjør.


Min eldste, for eksempel, hadde da han var seks år,  fått i oppdrag å være keeper. Innimellom blir det jo litt kjedelig, så det var straks artigere å leke med målnettingen. Så da angrepet endelig kom, satt han fast i nettingen og kom seg ikke løs.  Pappaen trodde ikke sine egne øyne, da guttungen måtte ha hjelp av dommeren for å komme seg løs.  Jeg hadde snudd meg for å skjule latterhikstene.  Ennå kan dette fremkalle boblende humring når vi tenker på det.
Kampen for seksåringene forrige dagen endte med et tap på 2-8.
I bilen hjem pratet vi om spillet, og minstepoden snakket fornøyd om det ene målet han hadde scoret. Han gestikulerte stort i baksete, og viste til og med hvordan han hadde sparket den forbi keeperen. Etter dette ble han litt tankefull og spurte meg:
-Du, mamma, tapte vi eller vant vi?
Det er fotballglede på sitt beste!

2 kommentarer:

  1. Utrolig herlig fortalt Margrethe:))
    Her i huset har vi også endel morsomm fotballhistorier vi må dra frem i konfirmasjonstalen;)

    SvarSlett
  2. HIHI... Det skjer jo så mye morsomt, ikke sant?.. Må skynde meg å skrive det ned før jeg glemmer de gode øyeblikkene.
    Klem til deg!

    SvarSlett